Hoe wij werken?
Dat lees je hieronder.
Kennismaken met uw kraamverzorgende
Wanneer u zich bij ons heeft aangemeld voor kraamzorg en uw gegevens bij ons bekend zijn, krijgt u van de bij u ingeplande zzp-kraamverzorgster bericht dat u bij haar op de planning staat. Ook zal zij later in de zwangerschap contact met u opnemen voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit huisbezoek wordt samen met u besproken hoeveel uren kraamzorg u volgens het landelijk indicatieprotocol krijgt. In de meeste gevallen zal dat 49 uur zijn, verspreid over 8 dagen. Dat betekent zo’n 6 uur gemiddeld per dag. Verder worden er een aantal praktische zaken besproken, ook kunt u in dit gesprek uw wensen en verwachtingen omtrent uw bevalling en kraamtijd kenbaar maken. Ook vragen we u dan om alvast bedverhogers, een ondersteek en eventueel een douchekruk of bedsteun te bestellen bij Medipoint.
Assistentie bij de bevalling
Tijdens het kennismakingsgesprek krijgt u het mobiele nummer van de kraamverzorgende. Zij zal dan ook met u overleggen wanneer u kunt bellen als de bevalling zich aankondigt en voor de assistentie tijdens de bevalling. Op deze wijze zal de kraamverzorgende zeker op tijd zijn om de verloskundige te assisteren tijdens de bevalling. Wanneer u in het ziekenhuis gaat bevallen belt u indien mogelijk voordat u naar het ziekenhuis toe gaat en wanneer u naar huis mag.
Kraamzorg
De kraamperiode is bedoeld voor herstel, maar ook om te genieten van uw baby en te wennen aan het nieuwe leven! Tijdens de kraamperiode geeft de kraamverzorgende instructies en begeleiding bij de verzorging van uw baby. Verder zal in overleg zoveel mogelijk huishoudelijke taken worden overgenomen. Indien u liever heeft dat de kraamverzorgende de resterende uren aandacht besteed aan bijvoorbeeld uw andere kinderen, kan dit ook. Dan zullen de huishoudelijke taken iets meer op de achtergrond komen.
Kosten
Kraamzorg valt onder de basisverzekering. De verzekeraar vergoedt de zorg op basis van het Landelijk Indicatieprotocol. Als u een aanvullende verzekering heeft, kan het zijn dat een deel van of de gehele eigen bijdrage door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. Kijk hiervoor uw polisvoorwaarden goed na.
- Uren volgens het landelijk indicatieprotocol met mogelijk tot meer of minder uren.
- Ons streven is één kraamverzorgende tijdens de kraamtijd, maar mocht er toch een wisseling nodig zijn, dan doen we ons uiterste best deze zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.
- Mocht het voorkomen dat uw kraamverzorgende ziek wordt, dan wordt dit binnen ons team opgelost. Doordat wij zeer nauw samenwerken zal dit voor u als clïent geen consequenties hebben.