Wij zijn Kraamzorg Bebèl
en zo werken wij


Kennismaken met je kraamverzorgende

Wanneer je je bij ons hebt aangemeld voor kraamzorg en je gegevens bij ons bekend zijn, krijg je een mail over de kraamzorgaanvraag. Dit kan een bevestiging zijn maar soms ook een afwijzing als we volgepland zijn rond de uitgerekende datum.

De kraamverzorgster bij wie je ingepland staat, zal rond 30 à 32 weken zwangerschap contact met je opnemen voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit huisbezoek wordt besproken hoeveel uren kraamzorg je volgens het Landelijk Indicatieprotocol krijgt. In de meeste gevallen zal dat 49 uur zijn (bij borstvoeding), verspreid over 8 dagen. Dat betekent gemiddeld 6 uur per dag. Verder worden er een aantal praktische zaken besproken. Tevens kun je in dit gesprek je wensen en verwachtingen omtrent de bevalling en kraamtijd kenbaar maken. Verder vragen we je dan om alvast bedverhogers, ondersteek en eventueel douchekruk en rugsteun te bestellen via Duxxie. Die worden vergoed en gratis thuisbezorgd in week 36 van de zwangerschap. Dat kan door op de button te klikken:

Naar Duxxie

Assistentie bij de bevalling

Tijdens het kennismakingsgesprek krijg je het mobiele nummer van de kraamverzorgende. Zij zal dan ook met je overleggen wanneer je kunt bellen als de bevalling zich aankondigt en voor de assistentie tijdens de bevalling. Op deze wijze zal de kraamverzorgende zeker op tijd zijn om de verloskundige te assisteren tijdens de bevalling. Wanneer je in het ziekenhuis gaat bevallen, bel je, indien mogelijk, voordat je naar het ziekenhuis gaat en wanneer je naar huis mag.

Kraamzorg

De kraamperiode is bedoeld voor herstel, maar ook om te genieten van je baby en te wennen aan het nieuwe leven! Tijdens de kraamperiode geeft de kraamverzorgende instructies en begeleiding bij de verzorging van je baby. Verder zal in overleg zoveel mogelijk huishoudelijke taken worden overgenomen. Indien je liever hebt dat de kraamverzorgende de resterende uren aandacht besteed aan bijvoorbeeld je andere kinderen, kan dit ook. Dan zullen de huishoudelijke taken iets meer op de achtergrond komen.

Kosten

Kraamzorg valt onder de basisverzekering. De verzekeraar vergoedt de zorg op basis van het Landelijk Indicatieprotocol. Wel betaal je een eigen bijdrage. Deze is in 2019 4,40 euro per uur. Als je een aanvullende verzekering hebt, kan het zijn dat een deel van of de gehele eigen bijdrage door je zorgverzekeraar wordt vergoed. Kijk hiervoor je polisvoorwaarden goed na.

  • Je bent verzekerd van de maximale geïndiceerde zorguren. Dat wil zeggen: wij geven je gegarandeerd het aantal zorguren waar je volgens je verzekering recht op heeft.
  • Wij streven naar  één kraamverzorgende in de kraamtijd. Dus geen (vervelende) wisselingen tijdens de duur van de zorg.
  • Het kan soms voorkomen dat jullie en een ander kraamgezin tegelijkertijd bevallen of  dat de, door jouw aangevraagde, kraamverzorgende ziek wordt. Dan word dit binnen ons team overgedragen. Doordat wij zeer nauw samenwerken zal dit voor jullie als gezin geen consequenties hebben

Wij maken graag kennis met jullie

Meld je eenvoudig aan via ons online aanmeldformulier

AANMELDEN KRAAMZORG >