Super trots om met een fijn team samen Bebèl te mogen zijn!

Kraamzorg Bebèl Nieuws

Super trots om met een fijn team samen Bebèl te mogen zijn!

Zoals we al gewend waren in een iets andere samenstelling, blijven we ook nu werken in zeer nauwe samenwerking met (aanstaande) gezinnen. Het is voor hen, maar eerlijk is eerlijk, ook voor ons zelf zo’n prettig idee om van te voren kennis te maken met het gezin waarin je over een tijdje een ruime week gaat werken. We proeven de sfeer in het gezin en nemen zo goed mogelijk wensen van hen in ons op.

Persoonlijke intake

Ook in het gezin waar ik nu werkzaam ben was dit het geval. Vooraf app- en telefonisch contact gehad waarna een persoonlijke intake volgde. Het gezin hield me daarna zo nu en dan op de hoogte hoe de laatste weken van de zwangerschap verliepen.

Van spanning naar een klein wondertje

Vorige week was er het belangrijke telefoontje… De vliezen waren gebroken! Vanaf dat moment wist ik dat ik snel in dat gezin aan het werk zou gaan. Leuk! ’s Avonds, iets voor middernacht werd ik door de verloskundige en het gezin gebeld dat ik kon komen voor de assistentie tijdens de bevalling. Jammer genoeg bleek uiteindelijk hulp van een gynaecoloog nodig. De verloskundige ging met het gezin mee naar het ziekenhuis. Ik ben achter gebleven om het bed lekker te verschonen, de boel op te ruimen en op te frissen… Spannend hoe het verder zou verlopen. Later die ochtend werd er een gezond, prachtig meisje geboren!

Met het gezin had ik natuurlijk weer contact en ze hielden me op de hoogte wanneer ze weer naar huis mochten. Wanneer het groene licht gegeven wordt, begeef ik me weer terug naar het huis van het gezin. Er gaan enkele dagen zorg af vanwege de ziekenhuisopname, maar de overgebleven dagen gebruik ik om het gezin zo goed mogelijk op weg te helpen. Op weg te helpen in de verzorging van het mooie meisje, de huishouding en natuurlijk ook om er een feestje van te maken!

Fijn om te zien dat dit meestal goed lukt…. En waar kan zoveel mogelijk de wensen van het gezin daarin mee te nemen!

Over de schrijver:

Kraamzorg Bebèl

Wij zijn zes enthousiaste en professionele kraamverzorgenden. Wij willen er graag, samen met uw verloskundigen, aan bijdragen dat uw (jullie) kraamtijd een onvergetelijke en waardevolle tijd wordt. Wij staan garant voor professionaliteit en deskundigheid. Wij volgen dan ook voortdurend scholingen en symposia.